Touch Gloves iPhone Vantar Smartphone vantar – Hur fungerar det?

Som rubriken visar kan man tillämpa det klassiska uttrycket ”Kärt barn har många namn” på dessa vantar. Men samlingsnamnet förenas i syftet som vantarna har, de fungerar på mobiltelefoner med touchskärm.

Om man tar iPhone som ett exempel (givetvis fungerar detta med vilken modern touchskärm som helst), så när skärmen som sitter på iPhone slås igång aktiveras ett litet strömfält ovanpå skärmen. Vi ska först säga att denna skärm som iPhone har kallas för ”kapacitiva skärmar”. Detta medför att när vi tar på skärmen med våra fingrar så bryts kontakten mellan skärm och strömfält för ett ögonblick, då registrerar programvaran i telefonen vart brytningen gjordes och hur långt ifrån skärmen osv. Detta för att telefonen ska veta vart vi sätter fingret och hur hårt vi trycker då vi förslagsvis ska skjuta iväg en gris i Angry Birds eller liknande.

Att våra fingrar kan bryta detta strömfält beror på förmågan att leda ström. En vanlig vante saknar den förmågan och därför kan den inte bryta strömfältet. Det resulterar i att inget händer på telefonen eftersom den inte kan registrera något. Det är där våra vantar för touchskärm kommer in.

I våra vantar på två eller flera, det beror lite på modell så är det insytt en speciell sytråd. Denna sytråd har en förmåga att leda ström likasom våra fingrar kan. Tråden kan nämnligen bryta detta strömfält som ligger på telefonen. Och på så sätt kan man använda sin smartphone som vanligt. Det blir dock inte samma känsla som utan vantar, men du slipper frysa om dina händer, du slipper hålla på och krångla med att ta av dig vantarna när du ska svara osv.

Har du frågor så tveka inte att kontakta oss.